27 Mart 2014 Perşembe

Sigara İçerek Çocukların Kalbine Zarar Vermeyin

3/27/2014 11:10:00 ÖÖ Unknown Yorum yok

Pasif içicilik çocukların kalbine geri dönülmez hasarlar bırakıyor. 

Sonuçları European Heart Journal dergisinde yayım lanan araştırmaya göre çocuk yaşta sigara dumanına maruz kalanların atar damarlarının  aldığı hasarların kişinin ilerleyen yaşlarda kalp krizi ve felç olma olasılığının arttığını ortaya koydu.

Pasif içiciliğin, çocukların damar duvarlarını kalınlaştırdığı, 3 ile 18 yaş arasındaki 2 binden fazla çocukların üzerinde yapılan araitırmada, hasarın her iki ebeveynin de çocukların yanında sigara içmesi durumunda gözlendiği kaydedildi.

Dikkatli olun geri dönülmez hasarlara neden olmayın

Avustralya ve Finlandiya!da yapılan araştırmanın, pasif içiciliğin, çocıkların atar damarlarına geri dönülmez hasarlara neden olacağını göstermesi açısından önem taşıdığı belirtilirken, hasarın çocuklara yapılan ultrasyon taramalarında görüldüğü ifade edildi.

Ultrasyon taramaları, anne ve babasının sigara dumanına maruz kalan çocukların ana atar damar duvarındaki değişimleri ortaya koydu. Çocuklukta şah damarın iç zarında azda olsa kalınlaşma görülürken, yaklaşık 20 yıl sonra söz konusu çocuklar yetişkinliğe adım attıklarında bu kalınlaşmanın belirginleştiği bildirildi.

0 yorum:

Yorum Gönder