28 Mart 2014 Cuma

Evlilikte Mutluluğun Sırları

3/28/2014 02:22:00 ÖS Unknown Yorum yok

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde 'Aile içinde eşlerin uyumu' söyleşisine bir konuşma yapan Uzmn.Psklg. Bünyamin İrak, eşler arasında tartışma yaşanabileceğini çünkü iki ayrı kişinin evleriyle birlikte yaşantılarınıda birleştirdiğini söyledi.

Aile içinde yaşanan anne baba tartışmalarından çocukların olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren İrak, "Anne ve babalar tartışmalarının sebebini mutlaka çocuklara söylemeli. Yoksa çocuk, annemle babam benim yüzümden tartışıyor düşüncesine kapılabilir. Ayrıca anne ve babaların tartışmayı çocuklarının yanında açtıkları gibi, kapatmalarıda gerekiyor. Bu çok önemlié diye konuştu.

Evlilikte yaşanan problemlerin geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılmasını söyleyen Bünyamin İrak, "Eğer rahatsız olduğunuz davranış eşinizin kişiliğiyle alakalıysa bu durumda o davranış değişmez. Bu nedenle eşinizi olduğu gibi kabul etmenizi öğrenmelisiniz. Eşinizi değiştirmek yerine o sorunlarla baş etme yollarını aramalısınız" diye konuştu.

Ebeveynlarin yaptığı büyük yanlışlardan birini de çocuklarını taraf tutmaya zorlamaları olduğunu vurgulayan İrak, "Çocuğa annen mi haklı yoksa ben mi haklıyım diye sorulduğunda çocuk çok zor durumda kalır. Çünkü buna cevap veremez. Bir taraf haklı dediğinde, diğer tarafı kaybedeceğini düşünür." diye söyledi. 

0 yorum:

Yorum Gönder